Dit moet je weten voor je naar Zuid-Korea gaat

Gepubliceerd op 15 april 2022 om 20:18

Zuid-Korea is een prachtig land met een geweldige keuken, maar er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je er naar toe gaat.

 

Taal

Nederlanders spreken over het algemeen goed Engels, maar in Korea is dat niet zo. De meeste Koreanen spreken geen Engels. Het zijn vooral de jongeren die het beste Engels spreken of de mensen die met toeristen werken. In een ziekenhuis spreken ze vaak ook niet goed Engels, dus zorg dat je een goede vertaal app hebt. Of zorg dat je niet in een ziekenhuis hoeft te komen.

Koreanen vinden het trouwens ook leuk als je een woordje Koreaans tegen ze spreekt.

Dit zijn de meest essentiële Koreaanse zinnen.

 

Telecommunicatie 

Zuid-Korea is het land met de snelste internetsnelheid (Nederland staat op plek 5). Het is dan ook goed om te weten dat er bijna overal een openbaar Wi-Fi-netwerkvoorziening is. Zelfs in de bus en bovenop een berg is er een openbaar WiFi netwerk. Het is dus niet nodig om een duur abonnement af te sluiten voor je vakantie. 

 

Criminaliteit

In Zuid-Korea is weinig criminaliteit. Als toerist merk je hier ook helemaal niets van. Er is zelfs zo weinig criminaliteit dat Koreanen hun spullen in een café achterlaten en weglopen. Soms kan het wel een half uur duren voordat ze weer terug komen. Alles blijft liggen en niemand vindt dat gek. Je hoeft dus ook niet achter de mensen aan te lopen om eraan te herinneren dat ze hun laptop zijn vergeten. 

 

Openbaar vervoer 

Net zoals in Nederland hebben ze in Zuid-Korea het openbaar vervoer. Je kan met de bus, metro, trein of taxi reizen. 

T-card is de Koreaanse ov-chipkaart(deze was er al veel eerder dan in Nederland). Om het reizen zo gemakkelijk mogelijk te maken kun je het best zo’n kaart aanschaffen. Deze zijn gewoon te koop bij een convenience store, ook het opwaarderen kan daar of op het station. Aan het einde van je vakantie kun je het geld dat nog op je T-card staat terugvragen bij een automaat op het station. Tenzij je van plan bent om weer terug te gaan, want de T-card verloopt niet. 

De bus rijdt regelmatig en is een makkelijk vervoersmiddel. De haltes worden ook in het Engels aangegeven. Er zijn wel verschillende bussen. Je hebt de gewone bus die langs alle haltes rijdt en je hebt de express bus die haltes overslaat. In Zuid-Korea is het gebruikelijk dat je in de bus niet opstaat voor een ander. Dit klinkt raar, maar is echt zo. Mocht je bijvoorbeeld aan het gangpad zitten en iemand wilt naast je komen zitten, dan klimmen ze over je heen.

De metro is ook een veel gebruikt vervoersmiddel. Let wel op dat je bij de juiste halte opstapt, het kan namelijk zijn dat een metro-lijn een rondje rijdt. Als je dan bij het verkeerde perron instapt ga je dus een heel rondje. In de spits is het niet aan te raden om de metro te nemen. Het wordt namelijk heel erg druk. De metro wordt als het ware volgepropt, waardoor vooral kinderen omver gelopen kunnen worden of misschien in de verdrukking komen. 

 

Meer over het openbaar vervoer is hier te lezen.

 

Eten

Zuid-Korea heeft een fantastische keuken. Om hier meer over te lezen raad ik je aan om deze pagina te bekijken. 

In Zuid-Korea is het gebruikelijk om met stokjes te eten. Het is handig om hier thuis al mee te oefenen, anders wordt je eten koud:) Tijdens het eten krijg je allemaal verschillende side dishes. Ook krijg je een bakje rijst. Het wordt vaak als onbeleefd gezien als je rijst niet opeet, dit komt doordat ze tijdens te Japanse bezetting geen rijst hadden. Tip: eet je rijst niet helemaal op voordat je met het hoofdgerecht begint, want dan krijg je een nieuw kommetje.

 

Druk

In de hoofdstad Seoul wonen zo’n 10 miljoen mensen. Het is daar ontzettend druk, dus let goed op. De mensen daar letten namelijk niet op jou. Ze zijn vaak druk. Let dus goed op waar je loopt, want als je het niet door hebt, dan loop je zo tegen iemand op. 

 

Hier moet je naar toe

Als je in Zuid-Korea bent, dan zijn er een aantal plekken waar je echt naartoe moet.

Seoul

Busan

Jeju-Do

Seoul Tower

Lotte Tower

DMZ

Seoraksan National Park

Mount Hallasan (als je van berg beklimmen houdt)

Gyeongbokgung paleis

 

 

Dit waren een aantal dingen die je moest weten voor je naar Zuid-Korea gaat. Veel plezier met je reis naar het verre oosten. 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.